Educatie

Sinds 2002 ben ik werkzaam in het onderwijs. Eerst als docente Duits in het voortgezet- en volwassenenonderwijs. Vervolgens als sectie-coördinator en docente Nederlands voor duitstaligen van 8-18 jaar op de DISDH (Deutsch Internationale Schule Den Haag), waar ik sinds 15 jaar bij de Stichting Talencursussen van de Duitse School, Nederlandse taal- en cultuurlessen geef aan hoogopgeleide volwassen anderstaligen.

http://www.stiftungsprachkurse.nl/nederlands/

Daarnaast ben ik beëdigd vertaler* Zweeds en Duits, alsmede groepsleerkracht bij PROO Leiden; op alle groepen; waarvan de eerste tien jaar in de Leidse binnenstad, in alle klassen, maar vooral bij de jongste kinderen; nog een extra stimulans voor mijn creativiteit.

De ontmoeting en verbinding met mensen, die zichzelf steeds meer leren kennen en vanuit eigen verantwoordelijkheid leren leren, is mijn voortdurende motivatie in mijn onderwijswerk en mijn persoonlijke missie in mijn coaching van volwassenen; zowel individuen als teams!
JurkBéa

*Vertaalvoorbeeld hieronder èn acute oproep!! Delen dus graag!

De geschiedenis van een plek..
In Zuid-Jutland zal binnenkort een hele speciale thuisbasis voor onze gemeenschappelijke vooroudergeschiedenis met de grond worden gelijk gemaakt. IJzertijdperk-park ‘Hjemsted’- ‘Wereld der Denen’ – vertelt de geschiedenis van de periode waarin Denemarken werd gevormd. Het tot de verbeelding sprekende museum en de stenen tijdperk-boerderijen van met de bijl gehakt eiken, hebben ongeveer 31 miljoen kronen gekost om te bouwen. Deze plek wordt nu verkocht door de gemeente Tønder voor 1 miljoen kronen. Het museum en de ijzertijdboerderijen moeten met de grond worden gelijk gemaakt t.b.v. parkeerplaatsen voor autocampers. Het wordt daarmee autocamperplek 14 (!) in de gemeente Tønder. “Cultureel vandalisme!”, zo zijn de geluiden uit het buitenland. Heel graag dit bericht delen!! Zodra de eerste bulldozers het park inrijden, is een uniek deel van de Deense geschiedenis voor altijd weg… En steun de vereniging H.O.F (Hjemsted Oldtidspark-vrijwilligers), die strijden om ‘De wereld der Denen’ te behouden: https://www.facebook.com/groups/1227637737404991/