Agenda

BurnOut-Folder_210x105_04NL

Nederland

2353 LE, Leiderdorp
Béatrice Staffeleu (ELPH-Coach)
E-Mail: bea@bekoach.net
Tel: 0031 715218770

 

 

17.02.2020: Het zit er alweer op! Hierbij mijn werkjes op de mooie expositie van de regionale Viltkontaktgroep en De Steeklatjes in Het Zonnehuis in Vlaardingen.

We zwaaien uit met de familievlag ‘niet te koop’, op deze passende plek;)

Goed geworteld, zetten we ons schrap en strekken ons uit naar de lente:

Het vaandel strak in de storm..  

 

 

 

Fresco’s: richtlijnen voor de gelovige. Donderdag 15 augustus 2019 – Dorpskerk Leiderdorp, 20.00 – 22.00 uur. Een fresco is een schildering waarbij de verf direct op de natte kalk wordt aangebracht. Veel kerken zijn ermee versierd. Maar wat zien we erin? Ik vertelde meer over het verhaal achter de fresco’s. Over het symboolgebruik zoals bijvoorbeeld in de Bartholomeüskerk in Stedum: draken en zeemeerminnen, panters en paradijsvogels, jagers en heiligen. En wat te denken van een bisschop in een dwangbuis?! Een scala aan tegenstellingen: Christussymbolen tegenover de dreiging van de Noormannen, duivels, wolven, enz. De fresco’s waren bedoeld als richtlijn voor de (ongeletterde) gelovige.’Plaatjes’ om op het rechte pad te blijven. Een monumentale waarschuwing voor de kerkganger als een stripverhaal avant la lettre!

Zie verder PdF, door hier te klikken: IMG

15.08.2019
16 mei 2019 in het Kijkhuis! Komt deze heftige film zien…..  en ontmoet    “Bewust Leiden” (klik op de link voor meer info) https://www.facebook.com/events/578323739339595/  Een film over anders zijn en anders kijken naar de wereld, en de uitdagingen die het met zich mee brengt om daar vrij in te bewegen. Uitdagingen die we op allerlei momenten in het leven tegen kunnen komen als je net een iets andere weg loopt dan de gebaande paden. Voor en na de film is er gelegenheid om kennis te maken met de verschillende ondernemers van Bewust Leiden tijdens de informatiemarkt. Met onder andere: Béatrice Staffeleu – BeKoach

Uitgesproken poster-2 (diverse sprekers ingevlogen door ‘BeKoach’)

Uitgesproken! Taal en communicatie in de klas 09.05.2019

Tijdens deze vijfde editie van MeetUp 071 richten we ons op taal en communicatie in de klas: Hoe leer je kinderen de juiste vaardigheden aan om goed en effectief te communiceren? Wat zijn succesvolle benaderingen van meertaligheid, hoe zorg je voor de juiste balans tussen moedertaal en schooltaal? Opnieuw biedt MeetUp071 specialisten op een bepaald terrein en docenten van alle schooltypen in de Leidse regio de gelegenheid elkaar te ontmoeten, deskundigheid en ervaringen te delen en wellicht nieuwe initiatieven op te zetten. Er is veel aandacht voor praktische voorbeelden die direct bruikbaar zijn in de klas.

MeetUp-bijeenkomsten zijn bedoeld voor allen, die bij het onderwijs in de Leidse Regio betrokken zijn. Overal in het land worden MeetUps lokaal georganiseerd door onderwijsprofessionals voor onderwijsprofessionals, laagdrempelig en kosteloos. Doel is om onderling expertise te delen om zo beter op de hoogte te zijn van datgene wat zich in het onderwijsveld afspeelt en de afstemming tussen de verschillende onderwijstypes te verbeteren.

01.04.2019
Volle bak bij de Bewust Leiden Lunch, maar gelukkig bleef het BeKoach-soeppannetje van Sarfath moedig weerstand bieden…
We werkten samen aan meer inzicht over onszelf ‘in ons element’ en hoe dat zich verhoudt tot onze omgeving.
Tot slot lieten we ons inspireren door moeder natuur, in een Emmaüs-wandelingetje.
Wat mooi om zo snel al herkenning te zien, bij duo’s die elkaar voor het eerst leren kennen! Er is altijd wel wat te vinden, dat ons verbindt, al zijn we nog zo verschillend;) Samen leren, van en met elkaar.
Kom langs in “Proeflokaal de Aandacht”, naast de Leidse Bakkerij Kallenberg, tot 16-12-2017, behalve zondag, dagelijks van 11-16u.! Met gratis ELPH-essence-coachingssessies.
Ik organiseer verder mede een kosteloos onderwijs-evenement, check meer info: Schrijf je in voor meetup071# op 15 november 2018, via: https://goo.gl/forms/bjKhDFel3SdEmfWQ2
Voor een koffie- en taart-inspiratiegesprek als goede start van 2019!
Zie Calendly-link hierbij: https://calendly.com/bea-3

Of ga naar de Facebook-pagina van Meetup071! Onderwerp:

Gelijke kansen: Hoe inclusief is het onderwijs in de Leidse regio ?
MeetUp bijeenkomsten zijn bedoeld voor allen, die bij het onderwijs in de Leidse Regio betrokken zijn. Overal in het land lokaal georganiseerd door onderwijsprofessionals, voor onderwijsprofessionals, laagdrempelig en kosteloos. Doel is om onderling expertise te delen om zo beter op de hoogte te zijn van datgene wat zich in het onderwijsveld afspeelt. We hebben dit keer gekozen voor het thema ‘Gelijke kansen’.
De gemeente Leiden publiceerde onlangs een nieuwe beleidsnota over dit thema en in andere gemeenten wordt ook hard aan de weg getimmerd om kansenongelijkheid te bestrijden. Laat je op de hoogte brengen van de verschillende aanpakken, maar deel ook vooral je eigen ervaringen en mening!

24 en 25 november 2018, Geluksroute Leiden! Komen jullie weer?! Dit keer organiseer is slechts http://geluksroute.nu/editie/leiden/beatrice-staffeleu/, maar er zijn genoeg leuke dingen!! Afbeelding kan het volgende bevatten: buiten
http://geluksroute.nu/editie/leiden/luckbringer/beatrice-staffeleu/

Geur-coaching!

Bij BeKoach dit jaar op de Geluksroute in Leiden: ontvang ik je voor ’n korte coachingssessie, waarin we a.d.h.v. een ELPH-essence bespreken wat er al stroomt en wat nog niet op jouw levenspad.
Geur roept herinneringen en associaties op, waardoor we zonder filter van het brein naar ons zelf kunnen kijken en nieuwe beelden en verbindingen vorm kunnen krijgen. Verkwikt en verhelderd door de werking van deze bijzondere essences, zul je meer ruimte ervaren en is het mogelijk om met mildheid je pad te vervolgen of nieuwe wegen in te slaan.

zondag 12 november 2017

Van 11:00 tot 16:00

Vooraf en Toe, Botermarkt 9
Leiden

 

Bijenmarkt Leiden 2017: “Mag ik u een Geluksmomentje aanbieden?”

En wat fijn als je dan op intuïtie zulke mooie ontmoetingen van hart tot hart en van groot tot klein, kunt arrangeren!

Graag weer tot ziens op de Geluksroute Leiden, herfst 2017! Check de site tegen die tijd!!

Nu, door tentoonstellingsaanbieder “Studio Haaghuishof”; o.a. te zien in ‘Kidsproof Museumprijswinnaar 2016’ https://www.museumkids.nl/uitslagen -Pieter Vermeulenmuseum:

“De Mijter van Sinterklaas is zoek!!!”<< hèt grote Sinterklaas-lees-/leer- en doeboek! voor maar 15 euro*VoorbladSintboek

Met elke dag een stukje verhaal tot aan Sinterklaas, mèt cd en tal van educatieve leer- en doebladen (puzzels, spelletjes, bouwplaten) voor kinderen in de basisschoolleeftijd! gemaakt in samenwerking met leerlingen van O.B.S. Anne Frank te Leiden en ook aldaar verkrijgbaar.* Ieder jaar weer bruikbaar!

 

 

>>Nieuw!!<< Dit jaar op de Geluksroute, op 13 november 2016, locatie:

Jan Wolkerspad 2, te Leiderdorp: Koken&Coaching!

http://geluksroute.nu/editie/leiden/luckbringer/beatrice-staffeleu/

 

Zondag 20 maart 2016, Rijksmuseum van Volkenkunde, Leiden:

Pak eens de trein met je Boekenweekgeschenk en kom langs in de Geluksroute-tipi voor een ‘Moment van aandacht’ voor jou!

https://volkenkunde.nl/sites/default/files/Programma%20Boeddhismeweekend%202016%20def.pdf

 

Archief: 19 september 2015, Geluksroute in Barend van Namenhofje, te Leiden

http://geluksroute.nu/editie/leiden/geluksroute-2015/

Toen bood ik als BeKoach een ELPH-massage aan (net als in 2014) met ELPH-essences, (na intuïtieve kennismaking hiermee en korte coaching n.a.v. je essence-keuze) als steun bij bewustwording en oplossing van evt. blokkades, gevolgd door ELPH-thee en zelfgebakken koekjes..

 

 

 

 

 

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail

What do you want to do ?

New mail